BeSolar

Even sparren met een van onze experts?

Er gebeurt van alles waardoor energieprijzen stijgen. Afbouw saldering, omvormers die uitschakelen, betalen voor teruglevering. Onze adviseurs geven je graag telefonisch advies over jouw situatie. We zitten op werkdagen klaar voor je van 09.00 -17.00 uur.

Is het nog wel slim om zonnepanelen te nemen?

Veel hangt af van jouw specifieke situatie. Maar in de regel loont het plaatsen van zonnepanelen nog altijd. Zeker in combinatie met andere verduurzamingsoplossingen en overheidssubsidies.

Wist je dat gas vaak de grootste kostenpost is op je energierekening? Al die kosten kun je besparen door met een warmtepomp en boiler je gasverbruik naar nul te brengen. Het extra energieverbruik vang je dan op met zonne-energie van je zonnepanelen.

Een slimme thuisbatterij maakt je zonnepanelen nóg rendabeler. Hoe? Door je zonne-energie op te slaan en te gebruiken op momenten dat je panelen geen energie opwekken of bijvoorbeeld als je omvormer wordt uitgeschakeld. Of als energie inkopen duur is, bijvoorbeeld ’s avonds. Doe er je voordeel mee!

Onze ervaren professionals vertellen je graag meer over deze en andere duurzame oplossingen om energie te besparen in één van onze winkels.

is het nog wel slim om zonnepanelen te nemen

Wat is de slimste manier om te besparen op mijn energierekening?

Er gebeurt van alles in de wereld waardoor energieprijzen stijgen. Bijvoorbeeld een strenge winter. Of de oorlog in Oekraïne. Door zelf energie op te wekken ben je niet meer afhankelijk van deze dure energie en kun je flink besparen.

Zonnepanelen zijn de beste en voordeligste manier om grip te krijgen op je energierekening. De technologie wordt steeds beter en de prijzen dalen. Ook stimuleert de overheid zonnepanelen met mooie belastingvoordelen. Wist je dat ze vaak al binnen 5 jaar terugverdient?

Jouw zonnepanelen kunnen binnen 4 weken door ons geïnstalleerd zijn. Hoe je ook woont, er is bijna altijd een passende oplossing. Bovendien betaal je pas als alles werkt en jouw panelen stroom opwekken. Een veilig idee!

hoe besparen op mijn energierekening

Ik heb al zonnepanelen. Maar nu wordt de salderingsregeling afgebouwd en moet ik betalen voor het terugleveren van energie. Is een thuisbatterij iets voor mij?

Een thuisbatterij is in jouw situatie zeker een goede oplossing. Met een thuisbatterij kun je de stroom die je overdag opwekt opslaan. Deze stroom kun je vervolgens gebruiken op momenten dat je panelen geen stroom opwekken, bijvoorbeeld ’s avonds.

Door overdag jouw zonne-energie op te slaan, voorkom je dat je tegen betaling stroom moet terugleveren. En omdat je jouw zonne-energie ‘s avonds gebruikt, hoef je op dat moment geen dure energie in te kopen.

Met een thuisbatterij optimaliseer je het gebruik van jouw zelf opgewekte zonne-energie. Je wordt minder afhankelijk van het elektriciteitsnet én je bespaart geld. Wat je noemt een win-win-win-situatie!

thuisbatterij

Ik kan geen zonnepanelen plaatsen. Hoe kan ik toch besparen op mijn energierekening?

Ook zonder zonnepanelen kun je flink besparen op je energierekening. Je grootste kostenpost is namelijk je gasverbruik. Door een warmtepomp te installeren voor het verwarmen van je huis, verbruik je maar liefst 70 procent minder duur gas. Dat scheelt!

Met een boiler voor je warme water bouw je ook die laatste 30 procent van je gasverbruik af. In plaats van gas gebruik je dan stroom voor je verwarming en warm water. Dat is niet alleen veel voordeliger, maar ook veel duurzamer.

thuisbatterij

Ik heb al zonnepanelen, wat kan ik nog meer doen om te besparen op mijn energierekening?

Wist je dat van het gasverbruik door jouw cv-ketel gemiddeld 70 procent op gaat aan verwarming? Door je ketel uit te breiden met een warmtepomp, verstook je dus veel minder van dat dure gas. En zit je er toch warmpjes bij deze winter.

Door een warmtepomp gaat wel je energieverbruik omhoog. Maar energie is veel goedkoper dan gas. Bovendien is het duurzamer, zeker als je het zelf opwekt. Dus onderaan de streep levert jouw investering in een warmtepomp flinke besparingen op.

Of je nu radiatoren hebt of vloerverwarming, er is altijd een warmtepomp die werkt voor jouw situatie. Deze kan binnen 4 weken geïnstalleerd zijn. En dankzij minimaal €2550 subsidie verdien je hem gemiddeld binnen 6 jaar terug. Dat scheelt dus al snel veel geld!

warmtepomp kopen

Ik heb al een warmtepomp of airco voor het verwarmen van mijn huis. Hoe kan ik nog meer besparen op mijn energierekening?

Van het gasverbruik in woningen gaat gemiddeld 30 procent op aan warm water. Door naast je cv-ketel of hybride warmtepomp een boiler te installeren, kun je in de meeste gevallen dat volledige bedrag besparen. Dat scheelt dus behoorlijk!

Er zijn boilers in allerlei maten. Of je nu alleen woont of met een huis vol mensen, we hebben altijd een oplossing voor jouw warmwaterbehoefte. Boilers zijn eenvoudig in het gebruik, zeer energiezuinig en hebben een lange levensduur.

En omdat een boiler een duurzame oplossing is, stimuleert de overheid jouw investering ook nog eens met een subsidie van minimaal €725. Dat zijn dus heel wat voordelen!

warmtepomp kopen

FAQ

Wat zijn de afmetingen van een zonnepaneel?

icon

Wat is het verschil tussen poly- en monokristallijn panelen?

icon

Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

icon

Jullie bieden panelen aan van bijv. 370Wp. Krijg ik ook echt 370Wp?

icon

Wat houdt de term “Wattpiek” (Wp) in?

icon

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

icon

Wat is het effect van de vulfactor van een zonnepaneel?

icon

Zijn zonnepanelen zinvol in Nederland?

icon

Waar gaat mijn opgewekte stroom naartoe?

icon

Wat gebeurt er als de stroom uitvalt?

icon

Moet ik mijn zonnepanelen schoonhouden?

icon

Ik woon op één van de Waddeneilanden. Installeren jullie hier ook?

icon

Hoe meld ik mijn zonnestroominstallatie aan bij energieleveren.nl?

icon

Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen?

icon

Kan ik zonnepanelen op het dak van mijn appartement of flat plaatsen?

icon

Ik wil mijn zonnepanelen meeverhuizen naar mijn nieuwe woning, kan dat?

icon

Moet ik mij aanmelden als ondernemer als ik een huis koop met panelen?

icon

Kunnen zonnepanelen lekkage op mijn dak veroorzaken?

icon

Ik heb een leien dak. Plaatsen jullie hier panelen op?

icon

Ik heb een dak op het noorden. Heeft dit zin voor zonnepanelen?

icon

De zonnepanelen moeten van mijn dak gehaald worden i.v.m. onderhoud. Doen jullie dit?

icon

Kan mijn hoofdaansluiting de zonnestroominstallatie aan?

icon

Heb ik een slimme meter nodig?

icon

Kan er bliksem inslaan in mijn zonnepanelen?

icon

Ik kan de BTW terugkrijgen. Helpen jullie mij hiermee?

icon

Hoe krijg ik €100,- terug voor het aanbrengen van een vriend(in) of kennis?

icon

Hoe werkt het salderen van stroom?

icon

Moet ik aanpassingen doorvoeren bij mijn energieleverancier?

icon

Wanneer heb ik mijn zonnepanelen terugverdiend?

icon

Verhogen zonnepanelen de waarde van mijn woning?

icon

Wat gebeurt er als ik mijn woning verkoop?

icon

Moet ik een vergunning aanvragen voor de plaatsing van zonnepanelen?

icon

Moet ik mijn zonnepanelen verzekeren?

icon