Leien dak

Wij zijn dé expert in het plaatsen van zonnepanelen op leisteen daken

Image

Wij krijgen regelmatig de vraag of we zonnepanelen op woningen met leien daken plaatsen. Niet elke aanbieder van zonnepanelen doet dat namelijk. Wij van BeSolar juist wel, sterker nog, we zijn daar inmiddels in gespecialiseerd. We staan bekend als een van de weinige pioniers in Nederland die gespecialiseerd zijn in het succesvol plaatsen van zonnepanelen op leien daken. Onze deskundige adviseurs in onze winkels delen graag hun kennis over dit onderwerp. Voor een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen op een leien dak kun je natuurlijk ook online terecht. Maar mocht je liever direct persoonlijk advies willen, dan staan onze adviseurs telefonisch voor je klaar om je te informeren over de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw leien dak. Dus heb je een leisteen dak en wil je zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op.

Zonnepanelen op jouw leien dak?

Heb je vragen over de mogelijkheden van het plaatsen van zonnepanelen op een leien dak? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of voor het opvragen van een offerte.

Aandachtspunten bij het plaatsen van zonnepanelen op schuine leien daken

Bij het aanbrengen van zonnepanelen op schuine leien daken moet een zorgvuldige afweging worden gemaakt. Ze mogen niet te dicht bij de goot, de dakrand of de nok worden geplaatst. Dit is van cruciaal belang omdat de panelen bestand moeten zijn tegen de krachten van turbulentie bij zware wind. In het geval van een tussenwoning kan het plaatsen van de panelen echter wel tot aan de eigendomsgrens gebeuren. Volgens een vaste regel moeten zonnepanelen altijd 20 tot 30 centimeter verwijderd zijn van de goot, dakrand of nok.

Innovatieve montagesystemen voor leien daken

Voor de bevestiging van zonnepanelen op leien daken maken we gebruik van speciaal ontwikkelde montagesystemen. Onze voorkeur gaat uit naar de PV montagesystemen van Van der Valk Solar Systems, die speciaal zijn ontworpen voor schuine daken met leisteen dakpannen. Om ervoor te zorgen dat onze installateurs altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van het installeren van zonnepanelen op leien daken, voorzien we hen regelmatig van training en updates.

Image

Kunnen zonnepanelen op leisteen daken geplaatst worden?

Het antwoord is volmondig ja. Een leien dak kan uitstekend dienen als ondergrond voor zonnepanelen. Het is echter van groot belang om de draagkracht van het dak te evalueren om het extra gewicht van de panelen te kunnen dragen. Bij BeSolar hebben we speciale montagesystemen ontwikkeld voor leien daken, waarbij onze eigen team van deskundige installateurs zorgt voor een veilige en stevige bevestiging.

Kosten van zonnepanelen op leien dak

De kosten voor het installeren van zonnepanelen op een leien dak kunnen variëren afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte van het dak, het benodigde aantal panelen en de kwaliteit ervan. Over het algemeen zijn de initiële kosten voor zonnepanelen op leien daken iets hoger dan die op reguliere daken vanwege de complexiteit van de installatie. Neem gerust contact op met onze adviseurs voor een eerste schatting van de kosten. We verstrekken uiteraard ook graag een vrijblijvende offerte voor de installatie van zonnepanelen op jouw leien dak.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van zonnepanelen op leien daken?

Bij het plaatsen van zonnepanelen op daken met leisteen besteden we speciale aandacht aan het behoud van de integriteit van de leien of leipannen die het dak bedekken. We werken met de hoogste precisie en nemen de unieke vorm van het dak nauwgezet in overweging. Hierbij zorgen we voor een optimale positie ten opzichte van de zon, met de panelen gericht op het zuiden voor maximale blootstelling. We schakelen de zonnepanelen in de meeste gevallen parallel om individueel te functioneren en creëren de juiste tussenruimte zodat wind er vrij onderdoor kan waaien. Bovendien respecteren we de esthetische uitstraling van leien daken, waarbij onze full black zonnepanelen in de meeste gevallen de beste keus bij de grijze tint van de leisteen pannen.

Zonnepanelen op jouw leien dak?

Heb je vragen over de mogelijkheden van het plaatsen van zonnepanelen op een leien dak? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of voor het opvragen van een offerte.