BeSolar Store Dordrecht

Achterom 95 3311 KB Dordrecht
010 600 5160
dordrecht@besolarstore.com
BeSolar Store Dordrecht

Woon je in Dordrecht en wil je zonnepanelen kopen?

Ben je van plan om je woning te verduurzamen, dan denk je waarschijnlijk aan installatie van zonnepanelen. De grote vraag is: waar begin je dan? Hoe vind je een écht betrouwbare zonnepanelen-installateur in de omgeving van Dordrecht? En: hoeveel leveren zonnepanelen precies op? Het zijn logische vragen, waarop je het antwoord krijgt in de winkels van BeSolar. Haar deskundige adviseurs zitten voor je klaar. En wel zo makkelijk: je vindt altijd een BeSolar Store bij je in de buurt, zoals die in Barendrecht en Ridderkerk.

Dé reden om de overstap te maken naar zonnepanelen? Een lagere energierekening. Met zonne-energie ben je je eigen stroomleverancier en heb je niets meer te maken met schommelende energieprijzen. Bovendien help je mee aan een groener en gasvrij Nederland; een prettig idee! Voordat er zonnepanelen bij je op het dak liggen, wil je waarschijnlijk nog van alles weten. Fijn is het dan dat je al vragen kunt stellen aan BeSolar. Gewoon aan de deskundige adviseurs in een van de BeSolar Stores in de buurt van Dordrecht. Je kunt binnenlopen wanneer het jou uitkomt, of eerst een afspraak maken.

Waarom moet ik voor zonnepanelen kiezen?

Met zonnepanelen op het dak heb je je eigen energie-voorziening op het dak. Volgens Natuur & Milieu heb je met één standaard zonnepaneel al een ‘stroomfabriekje’ dat genoeg vermogen levert om elke dag één wasje op te draaien of 1,5 te stofzuigen. Dat een zonnepaneel wekt op jaarbasis immers al 315kWh op. Installeer je meerdere zonnepanelen, dan laat je jouw hele huishouden op groene stroom draaien. Zo bespaar je als snel honderden euro’s per jaar op je energierekening.Produceer je meer stroom dan je zelf nodig hebt? Dan kun je het terugleveren aan het elektriciteitsnet. Dankzij de salderingsregeling krijg je een eerlijke prijs. Goed om te weten: volgens de Consumentenbond heb je zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend.

Aan hoeveel zonnepanelen heb ik genoeg?

Een gemiddeld Nederlands huishouden heeft aan 12 zonnepanelen voldoende. Met dat aantal wek je ongeveer 3500 kWh per jaar op. Het kan zij dat je een elektrische auto hebt die je graag ook via de zonnepanelen wil opladen. Dan is het misschien nodig om nog wat extra zonnepanelen te plaatsen. Via een handige dakscan kun je zien voor hoeveel zonnepanelen je dak geschikt is.

Is er subsidie op zonnepanelen in Dordrecht?

De landelijke subsidie op de aankoop van zonnepanelen is afgeschaft. Gelukkig zijn er nog tal van gemeenten die nog subsidies verstrekken. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek in de BeSolar-winkel zoeken de adviseurs graag voor je uit of er ook subsidies voor zonnepanelen in Dordrecht gelden. Profiteren zul je echter altijd, want sinds 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen verleden tijd. Dat geeft je gelijk een voordeel van 21%. Geld lenen voor de aanschaf van zonnepanelen is tegenwoordig ook heel makkelijk. Via de speciale Duurzaamheidslening of Energiebespaarlening regel je het.

Gouden tips voor als je zonnepanelen aanschaft

Zonnepanelen schaf je niet elke maand aan. Het is bovendien een flinke investering. Bereid je dus goed voor voordat je zonnepanelen laat installeren. Met deze ‘spelregels’ ben je op de goede weg:

  • Kies voor een zonnepanelen-leverancier met prima referenties. Staar je niet blind op de scherpste prijs of installatie in no-time
  • Vergelijk meerdere offertes
  • Vraag altijd om een vrijblijvend adviesgesprek

Zit je vervolgens om tafel bij een zonnepanelen-installateur, vraag hem dan zeker het volgende:

  • Is het dak van mijn huis geschikt voor zonnepanelen?
  • Wat voor soort zonnepanelen zijn de beste keuze?
  • Wat is de ideale zonnepanelen-omvormer voor mijn situatie?
  • Zijn er aanpassingen nodig in mijn stoppenkast?

Voor meer goede vragen kun je de checklist offertes zonnepanelen van Milieu Centraal als basis nemen.

BeSolar store in de buurt van Dordrecht

In Dordrecht is een BeSolar winkel.

Aan de slag: win advies in over zonnepanelen

Ben je benieuwd of zonnepanelen ook dé oplossing zijnvoor jouw situatie? Kom dan eens langs in een van de BeSolar Stores in de buurt van Dordrecht, zoals Barendrecht en Ridderkerk. Liever eerst een afspraak maken voor een adviesgesprek? Dat kan natuurlijk ook.

BeSolar: een breed assortiment om te verduurzamen

In BeSolar Stores vind je naast zonnepanelen ook (advies) over warmtepompen, warmtepompboilers, infraroodpanelen, thuisbatterijen, airco’s en laadpalen.

BeSolar Store Dordrecht

Achterom 95
Dordrecht
Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00
Zaterdag
09:00 – 17:00
Zondag
Gesloten