Besolar Store Hellevoetsluis

Struytse Hoeck 322 3223 DE Hellevoetsluis
010 6005060
hellevoetsluis@besolarstore.com
BeSolar Store Hellevoetsluis

Zonnepanelen in Hellevoetsluis: ga voor zonnestroom met BeSolar

Nederlands telt ruim 2 miljoen huishoudens met zonnepanelen. Logisch, want wie overstapt naar zonnestroom laat de energierekening enorm zakken. Ook prettig: je bent duurzaam bezig. Maar voordat je kiest voor zonnepanelen, heb je waarschijnlijk tal van vragen. Want wat leveren zonnepanelen eigenlijk op? En verdien ik mijn investering snel terug? BeSolar weet het antwoord. Plan dus vandaag nog een adviesgesprek in bij een van de BeSolar-winkels in de buurt van Hellevoetsluis.

Stroomprijzen kunnen net zo snel stijgen als ze dalen. Je energierekening kan in korte tijd dus flink oplopen. Om daarvan af te zijn, kiezen veel huishoudens ervoor hun eigen energie op te wekken. Met zonnepanelen op het dak voorzie je al je huishoudelijke apparaten gewoon van zonnestroom. En zelfs de elektrische auto kan rijden op ‘zonnestralen’. Wel zo duurzaam.

De overstap naar zonnepanelen is echter een flinke investering. Je wilt dus precies weten waar je aan begint. Laat je dus eerst goed adviseren. Daarom ben je van harte welkom in een van de BeSolar Stores in de buurt van Hellevoetsluis. De experts van BeSolar vertellen je graag alles over de installatie van zonnepanelen.

Welke terugverdientijd hebben zonnepanelen

Volgens de Consumentenbond kun je een investering in zonnepanelen al in 4 jaar en 2 maanden terugverdienen. Natuurlijk kan jouw situatie iets anders zijn, waardoor de terugverdientijd ook anders is, maar de meeste huishoudens hebben hun investering er in circa 5 jaar alweer uit. Dat is best snel dus.

Hoeveel stroom kan ik opwekken met zonnepanelen?

Hoe meer zonnepanelen op je dak, hoe meer stroom je opwekt. Maar om je een indicatie te geven: met slechts één zonnepaneel kun je op jaarbasis al ongeveer 315 kWh aan elektriciteit genereren. Dat is al voldoende om elke dag 1,5 uur op te kunnen stofzuigen of het draaien van één was. Produceren je zonnepanelen meer elektriciteit dan je zelf gebruikt, dan kun je een overschot aan zonnestroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. De salderingsregeling zorgt er dan voor dat je een eerlijke prijs krijgt.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Met 10 tot 12 zonnepanelen op het dak voorziet een gemiddeld Nederlands huishouden al in zijn volledige elektriciteitsbehoefte. Het opladen van de elektrische auto is dan nog niet meegerekend. Tussen de 4 tot 8 zonnepanelen zijn daarvoor nodig. Vervolgens gaan je kosten per kilometer flink naar beneden.

Verstrekt de gemeente Hellevoetsluis subsidieop zonnepanelen?

Het liefst zou je gebruik maken van een landelijke subsidie op de aankoop van zonnepanelen. Die is echter afgeschaft. Gelukkig verstrekken sommige gemeenten nog wel subsidie. Of de gemeente Hellevoetsluis ook subsidies verstrekt voor zonnepanelen, kun je navragen bij de experts van BeSolar in een vrijblijvend adviesgesprek. Goed om te weten is dat per 1 januari 2023 er geen btw op zonnepanelen meer geldt. Ook bestaan er de Duurzaamheidslening en Energiebespaarlening waar je gebruik van kunt maken als je zonnepanelen koopt.

Tips bij het kopen van zonnepanelen

Aan zonnepanelen-installateurs heb je in Nederland geen tekort. Hoewel het aanbod groot is, is het wel zaak met een echte vakman in zee te gaan. De volgende tips helpen je bij het vinden van een betrouwbare en deskundige installateur:

  • Kies je zonnepanelen-installateur uit op basis van (online) referenties. Veel vijfsterren-recensies vormen een goede indicatie.
  • Kijk verder dan naar een lage prijs of snelle installatie.
  • Vraag bij meerdere offertes op en vergelijk ze met elkaar.
  • Plan een vrijblijvend adviesgesprek in waarin je al je vragen kunt stellen.

Goede vragen tijdens dat adviesgesprek zijn:

  • Voor hoeveel zonnepanelen is er ruimte op mijn dak?
  • Welk type zonnepanelen past het best bij mijn situatie?
  • Welke zonnepanelen-omvormer is het meest geschikt?
  • Zijn er aanpassingen nodig in de stoppenkast?

Meer slimme vragen vind je in de checklist offertes zonnepanelen van Milieu Centraal.

Plaatsen in de buurt van Hellevoetsluis

De winkel in Hellevoetsluis is goed te bereiken vanuit Ouddorp, Brielle en Goedereede.

Advies op maat over zonnepanelen

Ben je nieuwsgierig geworden of zonnepanelen jouw energierekening ook kunnen verlagen? Kom dan eens langs bij een van de BeSolar-stores in de buurt van Hellevoetsluis. Een afspraak voor een adviesgesprek is zo geregeld.

BeSolar: alles wat je wilt weten over zonnepanelen

In de BeSolar Stores weten ze echt alles over zonnepanelen. Maar de deskundige BeSolar-adviseurs helpen je ook graag met vragen over warmtepompen en warmtepompboilers. Ze zijn bovendien thuis in infraroodpanelen, thuisbatterijen, airco’s en laadpalen.

BeSolar Store Hellevoetsluis

Struytse Hoeck 322
Hellevoetsluis
Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00
Zaterdag
09:00 – 17:00
Zondag
Gesloten