BeSolar Store Wassenaar

Van Hogendorpstraat 131 2242 PE Wassenaar
010 600 5180
wassenaar@besolarstore.com
BeSolar Store Wassenaar

Zonnepanelen in Wassenaar

Nederland is wereldwijd een van de koplopers in zonnepanelen. Meer dan 2 miljoen huizen hebben inmiddels al zonnepanelen op het dak. Grote kans dat jij ook nadenkt over zonnepanelen. Ondertussen heb je tal van vragen. In hoeveel tijd verdien je jouw investering terug? En: hoeveel zonnepanelen heb ik eigenlijk nodig? Natuurlijk wil je ook weten welke zonnepanelen-installateur in de omgeving van Wassenaar de beste keuze is. Wij van BeSolar helpen je graag op weg met al je vragen in onze winkel op de Van Hogendorpstraat 131 in Wassenaar.

Dat 1 op de 4 huishoudens al zonnestroom heeft, geeft aan hoe aantrekkelijk het is om je eigen energieleverancier te worden. Met zonnepanelen op je dak heb je alleen het zonnetje nodig om zelf gratis, groene stroom te produceren. Toch snappen we ook dat de overstap naar zonnepanelen best kostbaar is. Bovendien heb je ongetwijfeld heel wat vragen. Belangrijk is dat je met die vragen niet blijft zitten, maar ze stelt aan de expert. Bij BeSolar kun je gewoon een van haar winkels binnenlopen voor deskundig advies, waaronder in Wassenaar. Je kunt zo’n vrijblijvend adviesgesprek ook van tevoren inplannen.

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Volgens de Consumentenbond verdien je jouw investering in zonnepanelen in ongeveer 5 jaar terug. Berekeningen van Natuur & Milieu gaan er immers van uit dat je vele honderden euro’s per jaar bespaart op je energierekening.

Hoeveel stroom wek ik op met zonnepanelen?

Ga ervan uit dat één standaard zonnepaneel een vermogen van 370 Wattpiek (Wp) heeft. Daarmee wek je op jaarbasis circa 315 kWh op. Hoeveel dat is? Je hebt met dat ene zonnepaneel al genoeg groene stroom om per dag 1,5 uur te stofzuigen. Of je doet één was. Op een heldere zonnige dag wek je misschien meer elektriciteit op dan je zelf nodig hebt. Het elektriciteitsnet is dan een dankbare afnemer. De salderingsregeling verzekert je van een goede prijs.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Een gemiddeld Nederlands huishouden heeft aan 3500 kWh aan stroom per jaar voldoende. Met 12 zonnepanelen op je dak kun je zoveel groene stroom zelf opwekken. Dat aantal kan oplopen naar 16 tot 20 zonnepanelen als je ook een elektrische auto op de oprit hebt staan die je voor elke rit van elektriciteit wilt voorzien.

Geeft de gemeente Wassenaar subsidies op zonnepanelen?

Een tijd lang kon je voor subsidies op zonnepanelen terecht bij de landelijke overheid. Dat is nu niet meer. Er zijn wel gemeenten waar je kunt aankloppen voor een subsidie op zonnepanelen. Of de gemeente Wassenaar ook een van die subsidiegemeenten is, zoeken onze BeSolar-adviseurs graag voor je uit in een van onze BeSolar stores. Goed om te weten is dat sinds 1 januari 2023 geen btw meer op zonnepanelen wordt geheven. Dat scheelt weer 21%. Om de aanschaf van zonnepanelen voor veel mensen bereikbaar te maken, bestaan er de speciale Duurzaamheidslening en Energiebespaarlening.

Zonnepanelen aanschaffen: let hierop

Als waar ‘zonnepanelen-land’ struikel je in Nederland over de zonnepanelen-aanbieders. Om zeker te weten dat je met de juist partij in zee gaat, is het slim de volgende tips in acht te nemen:

  • Selecteer je zonnepanelen-aanbieder op basis van recensies
  • Laat je niet afleiden door een lage prijs of snelle installatie
  • Leg verschillende offertes naast elkaar
  • Vraag altijd een vrijblijvend adviesgesprek aan

In dat adviesgesprek met een zonnepanelen-installateur kun je het volgende vragen:

  • Op welke manier plaatst hij de zonnepanelen op het dak?
  • Welk type zonnepanelen pas het best bij mijn situatie?
  • Welke omvormer gebruikt hij bij mij?
  • Zijn er aanpassingen nodig in de stoppenkast?

In de checklist offertes zonnepanelen van Milieu Centraal staan nog veel meer goede vragen.

Plaatsen in de buurt van Wassenaar

De winkel in Wassenaar is goed te bereiken vanaf Katwijk, Leiden, Leidschendam en Voorburg.

Aan de slag: vraag een adviesgesprek aan

Wil je graag alles weten over zonnepanelen, kom dan gerust langs in een van onze BeSolar stores in de buurt van Wassenaar. Of maak vooraf een afspraak voor een adviesgesprek.

BeSolar: voor al je vragen over zonnepanelen

In de BeSolar stores kun je met al je vragen over zonnepanelen terecht. Je komt tegelijkertijd alles te weten over andere vormen van verduurzamingstechniek als je dat wenst. BeSolar is namelijk ook de specialist in warmtepompen, warmtepompboilers, infraroodpanelen, thuisbatterijen, airco’s en laadpalen.

BeSolar Store Wassenaar

Van Hogendorpstraat 131
Wassenaar
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten