BeSolar Store Barendrecht

Middenbaan 102 2991 CT Barendrecht
010 6005090
barendrecht@besolarstore.com
BeSolar Store Barendrecht

Zonnepanelen in Barendrecht: stap binnen bij BeSolar

Ruim 2 miljoen woningen in Nederland hebben al zonnepanelen op het dak. Grote kans dat jij ook nadenkt over de overstap naar zonnepanelen. Maar niet voordat je antwoord hebt op je belangrijkste vragen. Wat is bijvoorbeeld de terugverdientijd van zonnepanelen? Hoeveel heb ik er nodig? En welke zonnepanelen-installateur in de buurt van Barendrecht is echt een vakman? BeSolar geeft graag antwoord op al je vragen tijdens een adviesgesprek in een van haar winkels.

Zeker 1 op de 4 Nederlandse huishoudens heeft de overstap naar zonnepanelen al gemaakt. Slim, want met zonnepanelen op het dak ben je niet meer afhankelijk van schommelende energieprijzen. Met je eigen zonnestroom draag je bovendien bij aan een duurzamer Nederland. Naast de diverse voordelen heeft de aanschaf van zonnepanelen ook één nadeel. Ze kosten eerst geld voordat jij er geld aan kunt verdienen. Om je investering verstandig te maken is het een aanrader om je goed te laten informeren. Een vrijblijvend adviesgesprek met de specialisten van BeSolar is dan een goede stap. In een van haar winkels in de buurt van Barendrecht zitten ze voor je klaar voor een eerste kennismaking. Vraag ze gerust het volgende:

In hoeveel tijd heb ik mijn investering in zonnepanelen eruit?

De Consumentenbond zegt dat je jouw investering in zonnepanelen in ongeveer 5 jaar terugverdient. Iets sneller kan zelfs ook. Ze spreken namelijk over een periode van 4 jaar en 2 maanden op haar website. Natuur & Milieu rekent voor dat je vaak honderden euro’s per jaar bespaart op je energierekening. En met zulke besparingen gaat het terugverdienen natuurlijk razendsnel.

Hoeveel stroom wekken zonnepanelen ongeveer op?

Eén standaard zonnepaneel genereert per jaar al zo’n 315 kWh aan zonnestroom. Dat is voldoende zelfopgewekte elektriciteit om elke dag 1,5 uur te stofzuigen of een was te doen. De meest huishoudens laten 10 of meer zonnepanelen installeren. Daarmee kun je waarschijnlijk in al je stroombehoefte voorzien. Heb je een keer stroom te veel, dan lever je dat moeiteloos aan het elektriciteitsnet. De salderingsregeling verzekert je van een prima prijs.

Aan hoeveel zonnepanelen heeft een gemiddeld huishouden voldoende?

Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt zo’n 3500 kWh stroom op jaarbasis. Aan ongeveer 12 zonnepanelen op je dak heb je dus al voldoende. Plaats je nog eens 4 tot 8 zonnepanelen extra dan kun je ook je elektrische auto van je eigen groene stroom voorzien. Handig!

Verstrekt de gemeente Barendrecht subsidie op zonnepanelen?

Van een landelijke subsidie op zonnepanelen is geen sprake meer. Verschillende gemeenten verstrekken nog wel subsidies op zonnepanelen. Of de gemeente Barendrecht ook een van die gemeenten is, kun je navragen tijdens een adviesgesprek in de BeSolar winkel bij jou in de buurt. In ieder geval fijn is dat je per 1 januari 2023 geen btw meer op zonnepanelen betaalt. Voor je investering kun je bovendien een beroep doen op de Duurzaamheidslening en Energiebespaarlening.

Zonnepanelen aanschaffen: wees alert

Er zijn zonnepanelen-installateurs genoeg in Nederland, maar de vraag is: welke is het beste? Met de volgende tips zorg je dat je zoektocht net wat makkelijker verloopt:

  • Kies je zonnepanelen-aanbieder op basis van online recensies. 5 sterren? Ga ervoor!
  • Laat je nooit verblinden door een lage prijs of snelle installatie. Kwaliteit is het belangrijkst.
  • Vergelijk gerust verschillende offertes met elkaar. Je krijgt zo een idee wat een redelijke prijs is.
  • Vraag altijd een vrijblijvend adviesgesprek aan met de aanbieder die je op het oog hebt.

Stel in dat adviesgesprek altijd de volgende vragen:

  • Is mijn dakconstructie eigen wel geschikt voor zonnepanelen?
  • Welk type zonnepanelen zijn voor mijn situatie de beste keuze?
  • Is er een bepaalde omvormer ideaal voor mijn situatie?
  • Zijn er aanpassingen nodig in de stoppenkast?

Tal van andere goede vragen vind je in de checklist offertes zonnepanelen die Milieu Centraal voor je klaar heeft staan.

Plaatsen in de buurt van Barendrecht

Rotterdam en Zwijndrecht zijn het meest gunstig gelegen ten opzichte van de winkel in Barendrecht.

Vraag een adviesgesprek aan met BeSolar

Wil je meer weten over de overstap naar zonnepanelen, kom dan eens langs in een van de BeSolar Stores in de buurt van Barendrecht. Eerst een afspraak maken voor een adviesgesprek is altijd mogelijk.

BeSolar: voor al je vragen over zonnepanelenen meer

In de BeSolar Stores ben je op de juiste plek voor al je vragen over zonnepanelen. De deskundige adviseurs geven je ook graag meer informatie over andere vormen van verduurzamingstechniek zoals warmtepompen en warmtepompboilers. Ze zijn bovendien thuis in infraroodpanelen, thuisbatterijen, airco’s en laadpalen.

BeSolar Store Barendrecht

Middenbaan 102
Barendrecht
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten