BeSolar Store Ridderkerk

Koningshof 108 2981 DA Ridderkerk
010 6005110
ridderkerk@besolarstore.com
BeSolar Store Ridderkerk

Zonnepanelen in Ridderkerk: vraag BeSolar om gedegen advies

Wist je dat Nederland meer dan 2 miljoen woningen telt met zonnepanelen? Bijna 1 op de 4 huishoudens heeft de overstap naar zonnestroom al gemaakt. Ben jij de volgende? Weet dan dat het heel normaal is om met tal van vragen te zitten. Want hoeveel leveren zonnepanelen nu op? En in hoeveel tijd verdien ik de investering op zonnecellen terug? Ongetwijfeld ben je ook nieuwsgierig welke zonnepanelen-installateur in de omgeving van Ridderkerk écht een vakman is. We helpen je graag op weg met gedegen advies op het gebied van groene stroom bij jou in de buurt. We zien je graag in onze BeSolar winkel op de Koningshof 108 in Ridderkerk.

Nederland is wereldwijd een van de voorlopers in zonnepanelen. We begrijpen dat duurzaam opwekken van energie van groot belang is. En eerlijk, is eerlijk: we kijken vooral ook naar het kostenplaatje. Want het is een fijn idee om minder last te hebben van de schommelende energieprijzen. Hoewel de overstap naar zonnepanelen slim is, kost de aanschaf ook best wat geld. Voordat je voor zonnepanelen kiest, wil je dus eerst weten of het echt wel iets is voor jouw situatie. Je komt daarachter in een vrijblijvend adviesgesprek met BeSolar. BeSolar is namelijk dé zonnepanelen-specialist in de omgeving van Ridderkerk. En wel zo makkelijk: je vindt altijd een van haar winkels bij je in de buurt.

In hoeveel jaar verdien ik mijn investering in zonnepanelen terug?

Volgens de Consumentenbond kun je in ongeveer 5 jaar je investering er al uit hebben. Best vlot dus. Dat hangt natuurlijk af van de huidige energiekosten en hoeveel stroom je verbruikt. Natuur & Milieu berekende dat je al snel vele honderden euro’s per jaar bespaart op je energierekening.

Hoeveel stroom wek ik met zonnepanelen op?

Eén standaard zonnepaneel is al goed voor een vermogen van om nabij de 370 Wattpiek (Wp). Dat zegt je misschien niet gelijk iets, maar weet dat slechts één zonnepaneel op jaarbasis rond de 315 kWh opwekt. Daarmee stofzuig je een jaar lang elke dag 1,5 uur op zonnestroom. Of je doet één wasje. Hoe meer zonnepanelen je op het dak plaatst, hoe meer zelfvoorzienend je wordt. Een teveel aan stroom kun je trouwens aan het elektriciteitsnet leveren. De salderingsregeling verzekert je van een nette prijs voor elke kWh.

Met hoeveel zonnepanelen kom ik uit?

Het ene huishouden is het andere niet, maar aan 12 zonnepanelen hebben de meeste mensen genoeg. Daarmee wek je jaarlijks 3500 kWh aan stroom op. Dat is echt een hoop. Populair is ook om je elektrische auto van je eigen stroom te voorzien. Reken dan op 4 tot 8 zonnepanelen extra.

Kan ik voor subsidie op zonnepanelen terecht bij de gemeente Ridderkerk?

Nu de landelijke subsidie op zonnepanelen niet meer bestaat, nemen sommige gemeenten die rol over. Of de gemeente Ridderkerk ook subsidies op zonnepanelen verstrekt, kun je navragen in de BeSolar stores. Een prettig idee is dat er sinds 1 januari 2023 geen btw meer op zonnepanelen wordt geheven. Dat scheelt liefst 21% op de aanschaf. Weet ook dat er speciale leningen bestaan voor de aankoop van zonnepanelen. De Duurzaamheidslening en Energiebespaarlening zijn erg aantrekkelijk.

Zonnepanelen aanschaffen: denk zeker hieraan

Aan zonnepanelen-installateurs is er geen gebrek. De kunst is om een aanbieder te vinden die past bij jouw wensen. De kans vergroot je als je de volgende ‘spelregels’ hanteert:

  • Wat zeggen online recensies? Komt jouw keuze goed uit de bus?
  • Een lage prijs of snelle installatie? Interessant, maar niet zaligmakend
  • Kijk en vergelijk: leg altijd meerdere offertes naast elkaar
  • Win informatie in: vraag altijd om een vrijblijvend adviesgesprek

Bereid je vervolgens goed voor op het adviesgesprek. De volgende vragen geven inspiratie:

  • In welke mate is mijn dakconstructie geschikt voor zonnepanelen?
  • Welk type zonnepanelen zijn voor mij de beste keuze?
  • Welke omvormer past het best bij mijn zonnepanelen?
  • Zijn er aanpassingen nodig in de stoppenkast?

Nog veel meer vragen vind je in de checklist offertes zonnepanelen van Milieu Centraal.

Plaatsen in de buurt van Ridderkerk

Vanuit Papendrecht, Rotterdam en Alblasserdam is de winkel in Ridderkerk goed bereikbaar.


Vraag een adviesgesprek aan met BeSolar

Wil je alles weten over de zonnepanelen, kom dan eens langs in een van de winkels van BeSolar in de buurt van Ridderkerk. Je mag zonder afspraak binnenlopen, maar een tijd en datum reserveren voor een adviesgesprek kan natuurlijk ook.


BeSolar: voor duurzaamheidsadvies op maat

In de BeSolar Stores ben je op de juiste plek voor al je vragen over zonnepanelen. Vraag de BeSolar-adviseurs ook over andere vormen van verduurzamingstechniek. Ze zijn immers ook thuis in warmtepompen, warmtepompboilers, infraroodpanelen, thuisbatterijen, airco’s en laadpalen.

BeSolar Store Ridderkerk

Koningshof 108
Ridderkerk
Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00
Zaterdag
09:00 – 17:00
Zondag
Gesloten