BeSolar Store Schiedam

Hof van Spaland 49 3121 CA Schiedam
010 600 5010
schiedam@besolarstore.com
BeSolar Store Schiedam

Zonnepanelen in Schiedam: BeSolar adviseert je graag

Meer dan 2 miljoen woningen in Nederland zijn al voorzien van zonnepanelen op het dak. En nu denk jij waarschijnlijk ook na over de overstap naar zonnepanelen. Goed idee, want dan ga jij straks ook flink minder betalen voor je energierekening. Voordat je voor zonnepanelen kiest, is het slim om eens met een deskundige adviseur en installateur om de tafel te gaan. Je bent daarom van harte welkom in een van de BeSolar stores in de buurt van Schiedam.

Ongeveer 1 op de 4 Nederlandse huishoudens stapte al over naar zonnepanelen. Verstandig, want met zonnepanelen op het dak krijg je weer grip op je energierekening. Plotselinge schommelingen doen je immers niets meer. Ondertussen draag je als zonnestroom-producent bij aan een duurzamer Nederland. Hoeveel zonnepanelen verschillende voordelen bieden, vraagt de installatie wel op een flinke investering. Je wilt dus precies weten waar je aan begint. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met de specialisten van BeSolar, kun je daarom al je vragen stellen. In een van haar winkels in de buurt van Schiedam maken ze graag met je kennis.

In hoeveel tijd verdien ik mijn investering in zonnepanelen terug?

De Consumentenbond stelt dat je in ongeveer 5 jaar al jouw investering in zonnepanelen terugverdient. Sneller kan echter ook. In een rekenvoorbeeld op haar website, spreekt het zelfs over een terugverdientijd van 4 jaar en 2 maanden. Natuur & Milieu gaat ervan uit dat je met zonnepanelen op het dak vele honderden euro’s per jaar bespaart op je energierekening. En met zulke besparingen heb je jouw investering er natuurlijk heel snel weer uit.

Hoeveel stroom wekken zonnepanelen op?

Eén standaard zonnepaneel wekt op jaarbasis al zo’n 315 kWh zonnestroom op. Daarmee heb je al genoeg stroom om dagelijks 1,5 uur te stofzuigen. Of je kunt er een wasje op doen. In de praktijk zul je echter niet één zonnepaneel installeren, maar een aantal. Dan wek je waarschijnlijk zoveel zonne-energie op dat je soms zelfs een overschot hebt. Dat lever je dan aan het elektriciteitsnet. Dankzij de salderingsregeling krijg je een prima prijs voor elke kWh.

Aan hoeveel zonnepanelen heeft een gemiddeld huishouden genoeg?

Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt per jaar ongeveer 3500 kWh aan. Met 10 tot 12 zonnepanelen op je dak heb je dan al voldoende om in al je stroombehoefte te voorzien. Weet wel dat er nog eens 4 tot 8 zonnepanelen extra nodig zijn, wil je ook je elektrische auto van je eigen stroom voorzien.

Verstrekt de gemeente Schiedam subsidie op zonnepanelen?

Nu de landelijke subsidie op zonnepanelen niet meer bestaat, ben je aangewezen op je gemeente voor een subsidie op zonnepanelen. Echter verstrekt lang niet elke gemeente zulke subsidies. Vraag dus tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met BeSolar na of Schiedam je financieel ondersteunt bij de aankoop van zonnepanelen. Een prettig idee is dat je per 1 januari 2023 geen btw meer op zonnepanelen betaalt. Voor je investering kun je bovendien gebruik maken van de Duurzaamheidslening en Energiebespaarlening.

Zonnepanelen aanschaffen: let hier op

Aan zonnepanelen-installateurs is er geen gebrek. Om je te helpen bij je zoektocht naar een deskundig bedrijf, moet je minimaal hier op letten:

  • Kies je zonnepanelen-aanbieder uit op basis van (online) referenties.
  • Staar je nooit blind op een lage prijs of snelle installatie. Kwaliteit geeft de doorslag.
  • Vergelijk altijd meerdere offertes met elkaar.
  • Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met de aanbieder die je interessant vindt.

Stel in een adviesgesprek zeker de volgende vragen:

  • Is mijn dakconstructie geschikt voor zonnepanelen?
  • Welk type zonnepanelen zijn voor mijn situatie ideaal?
  • Welke omvormer is voor mijn situatie het beste?
  • Zijn er aanpassingen nodig in mijn stoppenkast?

Meerdere andere goede vragen kun je vinden in de checklist offertes zonnepanelen die Milieu Centraal voor je opstelde.

Plaatsen in de buurt van Schiedam

De winkel in Schiedam is goed te bereiken vanuit de volgende steden; Maassluis, Overschie, Rotterdam en Vlaardingen.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met BeSolar

Wil je alles weten over de overstap naar zonnepanelen, stap dan eens binnen in een van de BeSolar Stores in de buurt van Schiedam. Een afspraak maken voor een adviesgesprek is simpel!

BeSolar: voor al je advies over zonnepanelen

In de BeSolar Stores kun je al je vragen over zonnepanelen stellen. De deskundige adviseurs geven ook graag informatie over andere vormen van verduurzamingstechniek. Of dat nu warmtepompen, warmtepompboilers of infraroodpanelen en thuisbatterijen zijn. BeSolar is trouwens ook thuis in airco’s en laadpalen.

BeSolar Store Schiedam

Hof van Spaland 49
Schiedam
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
Gesloten