BeSolar Store Alphen aan den Rijn

Herenhof 58 2402 DN Alphen aan den Rijn
010 600 5190
alphen@besolarstore.com
BeSolar Store Alphen aan den Rijn

Woon je in Alphen aan den Rijn en wil je zonnepanelen kopen?

Wist je dat al meer dan 2 miljoen huizen zonnepanelen op het dak hebben? Ofwel: 1 op de 4 huishoudens heeft al zonnestroom. Word jij de volgende? Dan heb je vast behoorlijk wat vragen. Want hoeveel zonnepanelen heb je precies nodig? Hoeveel kun je op jaarbasis besparen? En: welke zonnepanelen-installateur in de omgeving van Alphen aan den Rijn is de beste keuze? Met al je vragen helpt BeSolar je op weg in een van haar winkels bij jou in de buurt, zoals bijvoorbeeld in Zoetermeer.

Nog even en Nederland is ‘wereldkampioen zonnepanelen’. Steeds meer huishoudens maken immers de overstap naar zonnestroom. Heel begrijpelijk, want met de fluctuerende energieprijzen wil je het liefst je eigen energieproducent zijn. Met zonnepanelen op het dak is dat natuurlijk goed mogelijk.

Hoewel de aanschaf van zonnepanelen vaak duizenden euro’s kost, verdien je die uitgaven in een jaar of 5 terug, aldus de Consumentenbond. Niet zo gek als je vele honderden euro’s bespaart op je jaarlijkse energierekening. Een snelle terugverdientijd of niet, de investering in zonnepanelen moet er eerst wel komen. Je gaat goed beslagen te ijs na een vrijblijvend adviesgesprek met

BeSolar. In een van haar winkels in de buurt van Alphen aan den Rijn ben je van harte welkom om alle ins & outs van zonnepanelen te ontdekken.

Wat leveren zonnepanelen op?

Natuur & Milieu weet dat één standaard zonnepaneeleen vermogen van 370 Wattpiek (Wp) heeft. Op jaarbasis kun je dus rekenen op ongeveer 315kWh. Anders gezegd: slecht één zonnepaneel laat je als dagelijks één wasje draaien of circa 1,5 uur stofzuigen. Met zonnepanelen bespaar je elk jaar vele honderden euro’s op je energierekening aldus Natuur & MIlieu. Heb je een keer groene stroom over, dan lever je dat simpel aan het elektriciteitsnet. De salderingsregeling zorgt ervoor dat je een prima prijs voor je stroom krijgt.

Hoeveel zonnepanelen komen er op mijn dak?

Een gemiddeld huishouden gebruikt per jaar voor ongeveer 3500 kWh aan stroom. Met 12 zonnepanelen heb je al genoeg ‘power’ op je dak om daarin te voorzien. Nu heb je wellicht ook nog een elektrische auto voor de deur staan die je ook van zonnestroom wilt voorzien. Tussen de 4 en 8 zonnepanelen extra heb je dan nodig. Veel hangt natuurlijk af van hoeveel kilometers je jaarlijks rijdt en hoe zuinig je elektrische auto is.

Welke subsidies gelden er op zonnepanelen in Alphen aan den Rijn?

De landelijke subsidie op zonnepanelenis helaas afgeschaft. Sommige gemeenten verstrekken echter nog wel subsidies op zonnepanelen. Bij een adviesgesprek in een van de BeSolar stores kun je navragen of Alphen aan den Rijn tot die gemeenten behoort. Alvast kunnen we je vertellen dat sinds 1 januari 2023 geen btw meer op zonnepanelen wordt geheven. Dat maakt de aanschafprijs meteen 21% lager. Vind je de aanschaf van zonnepanelen desondanks nog steeds een flinke uitgave, kijk dan ook eens of de speciale Duurzaamheidslening of Energiebespaarlening uitkomstbieden.

Zonnepanelen aanschaffen: start met deze tips

Nederland telt zoveel zonnepanelen-aanbieders dat je misschien niet meer weet waar je het moet zoeken. Niet getreurd, de volgende tips helpen je bij het vinden van een betrouwbare installateur:

  • Baseer op basis van recensies of een zonnepanelen-leverancieriets voor je is
  • Een lage prijs of snelle installatie zijn belangrijk, maar blijf kritisch
  • Vergelijk diverseoffertes van aanbieders 
  • Plan altijd eenkosteloos adviesgesprek in

Staat hetadviesgesprek met een zonnepanelen-installateur gepland, vraag hem dan zeker het volgende:

  • Hoe plaatst hij de zonnepanelen op het dak?
  • Welk aanbod aan zonnepanelen heeft hij?
  • Welke omvormer gaat hij gebruiken?
  • Welke aanpassingen zijn er nodig in de stoppenkast?

In de checklist offertes zonnepanelen van Milieu Centraal vind je tal van andere goede vragen.

BeSolar stores in de buurt van Alphen aan den Rijn

De winkel in Krimpen aan den IJssel ligt het meest in de buurt van Alphen aan den Rijn.

Aan de slag: het adviesgesprek als startpunt

Wil je graag meer weten over zonnepanelen of andere verduurzamingstechnieken, kom dan eens langs in een van de winkels van BeSolar in de omgeving van Alphen aan den Rijn. Eerst een afspraak maken voor een adviesgesprek is altijd mogelijk.

BeSolar: over zonnepanelen

In deBeSolar Stores kun je al je vragen stellen over zonnepanelen. Ben je echter op zoek naar gedegen advies over warmtepompenen warmtepompboilers? Ook daar weten de BeSolar-adviseurs alles van. Net als over infraroodpanelen, thuisbatterijen, airco’s en laadpalen.

BeSolar Store Alphen aan den Rijn

Herenhof 58
Alphen aan den Rijn
Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00
Zaterdag
09:00 – 17:00
Zondag
Gesloten